Willem doet al 5 jaar yoga bij Bindi en dat veranderde zijn leven

Bij Bindi komen er dagelijks honderden cursisten over de vloer voor een yogales, ieder met een eigen verhaal. Het leven van cursist Willem van Dalen veranderde volledig op het moment dat hij onze yogastudio binnenstapte.

“Eerst was ik wekelijks bij de sportschool om gewichten te heffen met vrienden. Het was een gezellig tijd, maar ik haalde er weinig voldoening uit, want de oefeningen waren alleen maar gebaseerd op krachttraining en daarmee het uitputten van je lijf. Een les power yoga veranderde mijn kijk op lichaamsbeweging. Ik realiseerde me dat ik met een relaxte inspanning veel meer bereikte. Vervolgens wilde ik meer over yoga weten en zo kwam ik uit bij Bindi Amersfoort. Om daadwerkelijk te beginnen, was nog wel een ding. Ik dacht dat les volgen bij een yogaschool niet voor mij was weggelegd, maar voor zweverige mensen in fladderende jurken. Toen ik Bindi binnenstapte, was dat echter niet zo. De sfeer was meteen goed, iedereen is er welkom.”

Meer bij mezelf komen

“Het is alweer zo’n vijf jaar geleden dat ik bij Bindi kwam voor mijn eerste les. Ondertussen is yoga een ontzettend belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Zowel sportief als spiritueel. Op mijn leven terugkijkend kwamen yoga en Bindi op precies het juiste moment. Het heeft me geholpen om meer bij mezelf te komen. De Willem die in mij zat, die eerst niet naar buiten kon komen, krijgt nu eindelijk de ruimte om zich te laten zien.”

De tweede krijger

“Onlangs ben ik verhuisd, maar zorgde ik ervoor dat ik niet te ver van Amersfoort ben gaan wonen, zodat ik nog steeds naar Bindi toe kan. Het liefst volg ik drie keer per week een les en vooral op de zondagochtend vind ik het fijn; dan doe ik twee lessen achter elkaar en stap ik daarna op mijn racefiets om de rest van de dag de natuur in te gaan. Mijn favoriete yoga pose is de tweede krijger, daar kan ik mooi en krachtig instaan.”

Tip om te beginnen

“Ik vind dat kracht opbouwen in de sportschool leidt tot een doodlopende weg. Vooral omdat het zich dus focust op het uitputten van jezelf. Met yoga ontstaat er juist kracht, conditie en flexibiliteit vanuit rust en ontspanning. Dat is een fantastisch gevoel. Ik zeg: probeer het eens en het zal je niet teleurstellen.”

Meer informatie over yogastudio Bindi

Interview en fotografie Sara Assarrar

"The universe is not outside of you. Look inside yourself; everything that you want, you already are"

~Rumi~